Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan tudok gyülekezőteret építeni?

A gyülekezőtér és a fal csak egy adott helyre építhetőek, a tér helye a faluközponttól jobbra, a mezőn található.

Követség

Hogyan alapítok egy klánt?

Klán alapításhoz szükséged lesz egy 3. szintű követségre. Belépéshez elegendő egy 1. szintű követségre valamint egy meghívó.

Hogyan tudok a falvamnak más nevet adni?

Kattints a Statisztikára (kék kör), ott a saját nevedre, majd a Profil módosításra. A falunév melletti mezőbe beírva megadhatod az új nevet.

Hogyan képezek ki csapatokat?

Szükséged van egy 1. szintű gyülekezőhelyre valamint a főépületednek 3. szinten kell lennie. Akkor tudsz építeni egy kaszárnyát, ahol a katonákat kiképezheted.

Hogyan tudom megvédeni a falvamat?

Amennyiben vannak állomásozó csapatok (saját vagy baráti) a faluban, automatikusan védekeznek a támadások ellen.

Miért veszítek egy üres falu elleni támadásban katonákat?

Minden falu rendelkezik bizonyos alapszintű védelemmel. Amennyiben egyetlen egy egységgel támadsz, mindíg veszíteni fogsz, kivéve ha erős lovassággal támadsz. A kimondottan védelemre specializált csapatok - mint pl. a phalanx a galloknál - teljesen alkalmatlan a támdásra.

Hogyan lesz több lakosom?

Minden egyes épület (szint) bizonyos számú új lakót hoz a faluba. Ezt a számot az épület (ki)építésnél a Búzafelhasználás szimbólum után találod meg.

Segítség, a búzatermésem állandóan csökken!

A termelésnél (pl. 10) a nettó búzatermesztés látható, tehát ebből már le van vonva a csapatok és a lakosság (pl. 5) fogyasztása. Bruttó termesztésed jobbra fennt láthatod, pl.: Búzafelhasználás 5/15

Mért rabolnak ilyen kevés nyersanyagot a katonáim?

Ennek több oka is lehet. Az egyik, hogy minden egység csak egy meghatározott mennyiségű nyersanyagot képes magával vinni, a másik hogy a rejtekhely egy bizonyos mennyiségű nyersanyagot automatikusan megvéd az ellenféltől.

Hogyan tudok új falut alapítani, vagy elfoglalni?

Falu alapításához szükséged van három telepesre, elfoglaláshoz egy városvezető (néptől függően szenátor, főnök, törzsi vezető) akit egy 10. szintű palotában/rezidenciában tudsz képezni. Ezen felül szükség van még bizonyos mennyiségű kulturális pontra is.

Elveszíthetem a falum?

A Főfalu mundenképpen védett, nem foglalható el. Az összes többi falu elfoglalható, amennyiben a Palota/Rezidencia le van rombolva és a hűség 0-ra csökkent.

 ________________________________________________________________________

 


Így indul

Később akár a te falvad is így nézhet ki


A kezdésnél egy kis faluval indulsz, egy épülettel.

Hogy hogyan tudod a falut erősebbé és fejlettebbé tenni, azt a következő oldalon tudhatod meg.

 


1. Nyersanyagtermelő kiválasztása

2. Nyersanyagtermelő kiépítése

Travian-ban négy nyersanyag létezik: fa, agyag, vasérc és búza.

Mielőtt a faluval foglalkoznál, előtte mindenképp építs egy-két nyersanyaglelőhelyet.

 

 


1. Építési terület kiválasztása

2. Épület építése

Miután az nyersanyagtermelésről gondoskodtál, elkezdheted a falu kiépítését.

A raktár és a magtár segítségével több anyagot tudsz eltárolni. Egy rejtekhely megvédi nyersanyagaid egy részét az ellenséges fosztogatóktól.

 

 


A falvad és a szomszédaid

Travian-ban nem vagy egyedül. Akár több ezer másik játékossal együtt játszol egy internetes világban.

Különösen fontosak a melletted lévő játékosok. A térkép segítségével kaphatsz egy áttekintő nézetet.

 

 


A navigáció

 1. Határföldek: Itt találod az nyersanyag-termelőket
 2. Faluközpont: A faluban épületeket tudsz építeni
 3. Térkép: Itt láthatod szomszédaidat és környezetedet
 4. Statisztikák: Ranglisták összehasonlítások a többi játékossal
 5. Jelentések: Információk a falvaddal kapcsolatban
 6. Üzenetek: Üzentek küldése és fogadásaMost már minden fontos dolgot tudsz a játék kezdéséhez. A jelentkezés után rögtön neki is kezdhetsz

_______________________________________________________________________

 

 • §1 Játékosok és felhasználók A §1 Játékosok és felhasználók
  Minden játékosnak csak egy felhasználója lehet világonként.
  • §1.1 Jelszó
   A jelszó birtokosa egyben a felhasználó birtokosa is. Ha valaki tovább adja jelszavát, avval együtt tovább adja felhasználóját is. A felhasználó tulajdonosának és jövendőbeli birtokosának is figyelembe kell vennie az 1.§-ban írottakat. Ezért a jelszó tovább adása egy felhasználó csere kivételével tilos. Felhasználó/jelszó tovább adása esetén, a régi tulajdonosnak jeleznie kell ezt, az admin@travian.hu email címre, az emailben a régi felhasználó és az új felhasználó adatainak is szerepelnie kell .
  • §1.2 Helyettesítés
   Minden játékosnak joga van, hogy két helyettesítőt bejelöljön magának, akik a tulajdonos távollétében viszik tovább a felhasználót. Kártérítés a helyettesítések miatt nem létezik. Miden játékos saját felelőssége, hogy kit jelöl meg erre a feladatra. Sértések miatt a felhasználó tulajdonosát és a helyettesítőt is érheti büntetés. Nyersanyagkereskedéssel kapcsolatos korlátozásokat, lásd a §2. pontban. Tartós helyettesítés - a tulajdonos jelenléte/belépése nélkül - mely több mint 2 hétig (folyamatosan) tart, tilos.
  • §1.3 Közös számítógéphasználat
   1. Ha több játékos is ugyanazt a számítógépet használja a játékhoz, úgy az érintetteknek be kell írniuk magukat a "Közös számítógéphasználat" menüpontba a profilban.
   2. Kapcsolattartás a felhasználók között megengedett. Nyersanyagkereskedéssel kapcsolatos korlátozásokat, lásd a §2. pontban.
  • §1.4. Egy felhasználó - több játékos
   Egy felhasználót több személy is irányíthatja, ha egyiküknek sincs az adott világban másik felhasználója (lásd: §1, §1.1). Minden egyes személy külön-külön is felel a szabályok betartásáért. Az ebből adódó esetleges károk kompenzációja nem megoldható.
 • §2 Nyersanyagkereskedelem és "tömés"
  Egy felhasználó csak saját sikeréért létezhet, nem pedig azért, hogy másik felhasználót erősítsen.
  • §2.1 Megengedett nyersanyagkereskedelem
   Az egyoldalú nyersanyagkereskedelem tilos. Kisebb játékosok a nagyobbaknak maximum naponta egy órai termelésüket küldhetik, a nagyobbak maximum 3 órai termelést küldhetnek naponta a kissebbeknek. (1 órai termelés az adott felhasználó összes falujának együttes termelése, a katonaság fogyasztását nem leszámítva) A sokáig tartó vagy rendszeres kereskedelmek esetére, pl. a követség felépítése, az adósságok törlesztése, sarc, stb ugyanzek a szabályok érvényesek.
   • §2.1.1 Engedélyezett nyersanyagkereskedelem közös számítógép és helyettesítés esetén
    Az egyoldalú nyersanyagszállítás tilos, olyan felhasználók között, melyek ugyanazon gépröl játszanak és/vagy egymás helyettesítöi. Ebben az esetben nem engedélyezett a napi egy órai termelés küldése sem! A piacon max 1:1 kereskedelem az elfogadható.
    Kivétel (T3) amennyiben egy másik felhasználó által küldött támogató sereg rövid távú (max 3 nap, és nagyon ritkán) gabonaellátásáról van szó.
  • §2.2 Barátságos támadások
   Tilos saját nyersanyagokat (T2 és T3) és/vagy falvakat (T2) átadni, ha a saját felhasználónknak ebből semmi haszna sincsen. Azokra a játékosokra, akik törölni szeretnék a felasználójukat, vagy már törlésben vannak, ugyanúgy érvéyesek ezek a szabályok.
   • + §2.2.1 Rablótámadások
    Az önként átengedett nyersanyagok rablótámadáskor ugyanúgy lesznek számolva, mintha ezt a mennyiséget a piacon keresztül küldték volna(lásd §2.1). Rablótámadás egy saját falura ez a szabály alól kivétel.
   • + §2.2.2a Falu átadása (T2)
    Falvak átadása barátságos cselekedetnek minősíthető, ezért nem megengedett, ha az elfoglaló az áldozatot helyettesíti és/vagy vele közös számítógéről játszik, az elfoglaló és az áldozat egy Klánban vannak és/vagy az áldozat vagy egy helyettese az elfoglalást elősegíti azzal, hogy elküldi a védelmi egységeket és legyengíti/lebontja a védelmi épületeket (pl. Rezidencia vagy a Palota lebontása)
   • + §2.2.2b Falu átadása (T3)
    Azon felhasználó falva(i), mely(ek)be az elmúlt 14 napban csak a helyettesítő lépett be, illetve ahol a támadó az elmúlt 14 napban mint helyettesítö és/vagy közös számítógépet használó volt megadva az áldozattal, ott a falu elfoglalása tilos! A szabály akkor is érvényben marad, ha a felhasználó inaktív! vagy éppen befejezi a játékot.
 • §3 Segédeszközök használata
  Különböző programok, fájlok használata, melyek funkciója a feladatok (mint építés és egységek elküldése) automatizálása, valamint olyanok melyek a jaték felületét módosítják, tilos. A játék csak szokványos internet böngészővel használható. Továbbá tilos olyan programokat használni, melyek lehetővé teszik a plusz-funkciók használatát ingyen, és minden olyan program használata tilos, mely túlzottan lefoglalja a szervert.
 • §4 Játékban lévő hibák
  A játékban lévő hibákat, úgynevezett bugokat azonnal jelentsük a fórumban az adminisztrátoroknak. Nem használhatóak egyéni előnyként. Használatuk, be nem jelenésük akár büntetést is vonhat maga után.
 • §5 Pénzkereskedelem
  Tilos egységeket vagy nyersanyagokat pénzzel megvenni. Továbbá tilos pénzügyi akciókat lebonyolítani vagy kihirdetni. A felhasználó eladása tilos.
 • §6 Netikett
  Normális, civilizált emberhez méltó beszédmódot kíván a játék.
  1. Sértegetések, való életbe átnyúló fenyegetések, személyes támadások és politikai megjegyzések tilosak. Felhasználónevek, falunevek, játékos- és klánleírásokra ezek a szabályok szintén érvényesek. Kérdőre vonható képek és nagyméretű profilok sem megengedettek.
  2. Játékosneveknek nem szabad hasonlítaniuk a multivadász játékbeli nevéhez, ill. az adminisztrátorokéhoz. Aki magát a Travian-Team-nek nevezi, hogy ezáltal előnyökhöz jusson, törölhető.
  3. Mindennemü reklám, melyet a Travian (cég) nem hagy jóvá, tilos. Lényegtelen a reklám hordozómédiuma.
  4. Mindenféle reklám reklámozása, mely nem lett a Travian-Team által megengedve, nem helyénvaló.
 • §7 Büntetések
  Egy bűntettnél a multivadászok és az adminisztrátorok döntenek a büntetés mértékéről.
  • §7.1 Pótlás
   A zárolás miatt bekövetkező nyersanyagveszteség, egységvesztéség semmilyen formán nem kárpótolandó.
  • §7.2 Plusz
   1. Ha a játékosnak a büntetés alatt plusz-felhasznlója volt, akkor nem kérhet meghosszabbítást, nem használhatja fel indokként a büntetést.
   2. Nincs megkülönböztetés a játékosok és a végrehajtási idő között a büntetéseknél.
  • §7.3 Fellebezés
   A játékosok érveiket a multivadásszal közölhetik üzenet formájában. Aki a fórumba beírja az esetét, hogy a büntetését csökkenteni próbálja, az ezzel csak növeli büntetésének súlyát. Büntetések és törlések nem lesznek a fórumban megvitatva.
 • §8 Jogtalan bejelentkezések
  Nem megengedett más felhasználókhoz való belépés. Ennek megszegése a játékból való kizárást is okozhatja. A Team sosem kérdezi meg a jelszavaitokat!
 • §9 Felbujtás
  Nem engedélyezett más felhasználók felbújtása a szabályok megszegésére, vagy a jelszavuk kiadására.
 • §10 Törlés
  Azok a játékosok akik törölni szeretnék magukat, vagy már a törlési fázisban vannak, nem mentesülnek semmiféle szabály alól! Különösen igaz ez a §2-ben leírtakra.
 • §11 Szabálymódosítások
  a Travian-Team változtathatja a szabályokat.
 • §12 Záradék
  Amennyiben ennek a szabályzatnak egyes részei hatástalanok, vagy azzá válnak, nem érinti ezen szabályzat egészét. Az adminisztrátorok kötelesek a hatástalan pontokat, új szabályokra cserélni, amelyek az eredetiekben foglaltaknak jogilag megfelelnek.. Ezek késedelem nélkül, azonnal hatályba lépnek és az éppen aktuális esetre is érvényesek. Ugyanez igaz a szabályzatban előforduló hiányosságokra is. Az adminisztrátorok kötelesek a hiányosságok pótlására, olyanformán, hogy az a legközelebb essen ahhoz, ahogyan az adott pont megírásra került volna, ha az eredeti szabályzat megírásakor felmerül.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Mit tegyek?

(Life89, 2008.07.29 16:26)

Mit tegyek? Nincs nyersanyagom, nagy a fogyasztásom, és kicsi a termelésem. Tehetetlen vagyok! Kérlek, Társaim segítsetek rajtam...